Mini æbletærte

Disse mini-æbletærter har et uimodståeligt hjemmelavet fyld og en lækker, sprød tærtebund.

Ingredienser

Tærtedej

4,75 dl hvedemel
150 g smør, skåret i stykker
0,8 dl flormelis
1 stort æg, let pisket
En knivspids salt

Fyldning:

4 Gala-æbler, skrællet og skåret i tynde skiver
1 1/2 spsk citronsaft
2 spsk usaltet smør plus mere
til pensling
5 spsk brun farin
3 spsk ahornsirup
1/2 tsk kanel
1/4 tsk stødt muskatnød
1 tsk vaniljeekstrakt
En knivspids salt
2 tsk maizena
4 spsk vand

Børstning:

1 æg, let pisket
2 spsk groft sukker
1/4 tsk kanelpulver
1/8 tsk stødt kardemomme
(valgfrit)

Gå frem på følgende måde

  1. Lav tærtedejen: Sigt mel og sukker ned i en foodprocessor. Tilsæt smørstykkerne, og blend, indtil blandingen har konsistens som grove brødterninger.
  2. Tilsæt æg og salt, og bland, indtil blandingen samler sig til en dej.
  3. Form dejen til en kugle, og tryk den flad. Pak den ind i husholdningsfilm. Stil dejen på køl i mindst 1 time.
  4. Lav fyldet: Pensl 2 ramekiner med smeltet smør, og sæt dem til side. Skær æblerne i skiver, skræl dem, og læg dem i en mellemstor skål sammen med citronsaft,
    sukker, kanel, muskatnød, ahornsirup og salt. Bland forsigtigt, så det dækker blandingen, og lad det marinere ved stuetemperatur i 15 minutter.
  5. Smelt smørret i en mellemstor gryde ved medium-lav varme, og tilsæt derefter æbleblandingen. Lad det simre, og kog, indtil æblerne er blevet bløde. Hvis blandingen bliver for tør, kan du tilsætte et par spiseskefulde vand, men pas på ikke at tilsætte for meget.
  6. Bland vand og maizena i en lille skål, og hæld det over æblerne, til det er opløst. Æblerne skal fortsætte med at koge, indtil blandingen er blevet tykkere.
  7. Fordel æbleblandingen i 2 ramekiner, og stil dem til side.
  8. Indstil din Fritaire Airfryer til 175 °C.
  9. Forbered penslingen: Pisk ægget i en lille skål. Bland sukker og krydderier i en anden lille skål.
  10. Læg dejen mellem to ark bagepapir, og rul den ud til en tykkelse på 0,6 cm. Skær dejen i lange strimler, og form en flettet bund, der er stor nok til at skære 2 cirkler ud med en diameter på 7,5 cm.
  11. Frys den flettede tærtebund i 30 minutter, og skær derefter 2 cirkler ud med en rund udstikker på 7,5 cm, og læg dem oven på æbleblandingen i hver ramekin. Tryk forsigtigt enderne af dejstrimlerne mod kanterne af ramekinerne. Pensl gitteret med æg, og drys med sukkerblandingen.
  12. Sæt ramekinerne i din Fritaire, og bag dem ved 175 °C i 15-20 minutter, eller indtil æblerne bobler, og tærten er gyldenbrun.

TIP! En rest af dejen kan fryses ned og bruges på et senere tidspunkt. Den kan holde sig i fryseren i op til 3 måneder.