En cremet, syrlig masse med et strejf af hvidløg. Den får dig simpelthen til at komme tilbage efter mere. Hvad mere kan man ønske sig?
Ingredienser
1 mellemstor aubergine, skyllet
1 citron, presset
60 ml usødet græsk yoghurt
60 ml kop tahin
1 spsk, 1 tsk ekstra jomfruolivenolie + mere til pynt
1/4 tsk havsalt
1 hoved hvidløg
1 tsk røget paprikapulver
1 spsk persille, hakket
Gå frem på følgende måde
- Skub rotisseriehåndtaget på langs gennem auberginen, og fastgør det med de 2 gafler.
- Læg hvidløgshovedet på et stykke aluminiumsfolie, og dryp med en smule olivenolie og en knivspids salt. Pak folien rundt om hvidløgshovedet, og læg det derefter på Air Stand-tilbehøret.
- Placer risten/luftstativet med hvidløgene i din Fritaire, og sæt derefter rotisseriehåndtaget i med auberginen.
- Steg aubergine og hvidløg ved 200 °C i 30 minutter, eller indtil de er bløde.
- Tag auberginen og hvidløgene ud af din Fritaire, og lad dem køle af i mindst 15 minutter.
- Skræl auberginen, og kom kødet i en foodprocessor.
- Pres hvidløgshovedet ned i en foodprocessor eller blender, og tilsæt tahin, citronsaft, salt, 1 spsk. olivenolie og 1 tsk. røget paprikapulver. Pulsér, indtil det er glat.
- Dryp resten af olivenolien over baba ganoush, og drys med hakket persille.
- Server med ristet fladbrød og friske grøntsager.