Baba Ganoush

En cremet, syrlig masse med et strejf af hvidløg. Den får dig simpelthen til at komme tilbage efter mere. Hvad mere kan man ønske sig?

Ingredienser

1 mellemstor aubergine, skyllet
1 citron, presset
60 ml usødet græsk yoghurt
60 ml kop tahin
1 spsk, 1 tsk ekstra jomfruolivenolie + mere til pynt
1/4 tsk havsalt
1 hoved hvidløg
1 tsk røget paprikapulver
1 spsk persille, hakket

Gå frem på følgende måde

  1. Skub rotisseriehåndtaget på langs gennem auberginen, og fastgør det med de 2 gafler.
  2. Læg hvidløgshovedet på et stykke aluminiumsfolie, og dryp med en smule olivenolie og en knivspids salt. Pak folien rundt om hvidløgshovedet, og læg det derefter på Air Stand-tilbehøret.
  3. Placer risten/luftstativet med hvidløgene i din Fritaire, og sæt derefter rotisseriehåndtaget i med auberginen.
  4. Steg aubergine og hvidløg ved 200 °C i 30 minutter, eller indtil de er bløde.
  5. Tag auberginen og hvidløgene ud af din Fritaire, og lad dem køle af i mindst 15 minutter.
  6. Skræl auberginen, og kom kødet i en foodprocessor.
  7. Pres hvidløgshovedet ned i en foodprocessor eller blender, og tilsæt tahin, citronsaft, salt, 1 spsk. olivenolie og 1 tsk. røget paprikapulver. Pulsér, indtil det er glat.
  8. Dryp resten af olivenolien over baba ganoush, og drys med hakket persille.
  9. Server med ristet fladbrød og friske grøntsager.