Blåbær- og havrekage

Denne blåbær- og havrekage er lige så god til morgenmad som til et mellemmåltid!

Ingredienser

  • 2,5 dl havregryn
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 stort æg, pisket
  • 1 lille moden banan, moset
  • 80 ml mælk
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 2 spsk honning
  • en knivspids salt
  • 2 spsk smeltet smør, plus mere til at smøre formen med
  • 1 dl friske blåbær
  • Græsk yoghurt, til at servere
  • Ahornsirup, pynt

Gå frem på følgende måde

  1. Sæt frituren på 175 °C, og smør en bageform med smør.
  2. Tilsæt havregryn, kanelpulver, vaniljeekstrakt, æg, mælk, bagepulver, honning, salt og smeltet smør i en mellemstor skål.
  3. Rør blandingen med en gaffel eller et piskeris, til den er godt blandet.
  4. Brug en silikonespatel til at folde de friske bær ind i blandingen. Hæld derefter blandingen i den forberedte form. Drys med alle de resterende bær.
  5. Bag i 20 minutter, eller indtil den er stivnet.
  6. Server straks, og top med en klat yoghurt og en klat ahornsirup.