Denne blåbær- og havrekage er lige så god til morgenmad som til et mellemmåltid!
Ingredienser
- 2,5 dl havregryn
- 1/2 tsk. kanel
- 1/2 tsk vaniljeekstrakt
- 1 stort æg, pisket
- 1 lille moden banan, moset
- 80 ml mælk
- 1/4 tsk bagepulver
- 2 spsk honning
- en knivspids salt
- 2 spsk smeltet smør, plus mere til at smøre formen med
- 1 dl friske blåbær
- Græsk yoghurt, til at servere
- Ahornsirup, pynt
Gå frem på følgende måde
- Sæt frituren på 175 °C, og smør en bageform med smør.
- Tilsæt havregryn, kanelpulver, vaniljeekstrakt, æg, mælk, bagepulver, honning, salt og smeltet smør i en mellemstor skål.
- Rør blandingen med en gaffel eller et piskeris, til den er godt blandet.
- Brug en silikonespatel til at folde de friske bær ind i blandingen. Hæld derefter blandingen i den forberedte form. Drys med alle de resterende bær.
- Bag i 20 minutter, eller indtil den er stivnet.
- Server straks, og top med en klat yoghurt og en klat ahornsirup.