Gyros med svampe

Gyros med svampe

INGREDIENSER (3-4 gyros)

4 store portobellosvampe 0,5 dl ekstra jomfruolivenolie 1/2 tsk tørret oregano 1 spsk sojasauce 1/4 tsk røget paprika 1/2 tsk hvidløgspulver 3-4 stykker pitabrød 1 stor tomat i skiver Syltede rødløg efter smag Frisk salat Friske persilleblade, hakkede

Til tzatziki-saucen

80 ml græsk yoghurt 1/2 citron, presset 1 babyagurk, hakket 1 fed hvidløg, hakket 1 spsk olivenolie en knivspids salt Peber efter smag

METODER

  1. Rengør svampen med et vådt håndklæde.
  2. Bland olivenolie, oregano, sojasauce, røget paprika og hvidløgspulver i en mellemstor skål.
  3. Kom champignonerne i skålen, og bland dem, indtil de er helt dækket af olivenolieblandingen.
  4. Saml rotisserietilbehøret, og sæt svampene på håndtaget.
  5. Sæt spyddet i din Fritaire, og start motoren.
  6. Steges i 30 minutter ved 200 C.
  7. Lav i mellemtiden tzatziki.
  8. Bland alle ingredienserne i en mellemstor skål. Krydr med salt og peber.
  9. Når svampene er færdige, skærer du et par skiver af og fylder dem på et ristet pitabrød. Top med tomater, tzatziki, salat og syltede løg, og krydr med salt og peber.