Hasselnøddesmør

Hjemmelavet version af det klassiske chokoladesmør. Hasselnøddesmør i Air Fryer!

Ingredienser

2,5 dl rå hasselnødder 1/4 tsk. vaniljeekstrakt 3 spsk. kakao 5 spsk. flormelis

En knivspids salt
2 spsk. solsikkeolie eller anden neutral madolie 2 spsk. koldt smør i tern

Gå frem på følgende måde

1. Læg hasselnødderne i Fritaire-kurven, indstil rotisseriemotoren, og rist dem i Fritaire Air Fryer ved 200 °C i 10 minutter, eller indtil de har fået farve og dufter. 2. Tag dem ud af kurven, og pak hasselnødderne ind i et rent viskestykke, og lad dem hvile i 1 minut, eller indtil de er sikre at røre ved.3. Gnid nødderne ind i håndklædet, indtil den løse skal løsner sig. 4. Kom hasselnødderne i en foodprocessor eller blender, og kør, indtil de begynder at blive til en creme. 5. Tilsæt sukker, salt og kakao, og kør, indtil det er godt blandet. 6. Tilsæt vanilje, mælk og olie. 7. Tilsæt smør, og kør, til det er godt blandet. 8. Hæld hasselnøddesmørret i en steriliseret glaskrukke, og opbevar det i køleskabet i højst 7-9 dage.