Oktober er her, og det samme er masser af lækre opskrifter, der kan pifte din halloween op! Gør dig klar til uhyggelige godbidder og festlige smagsoplevelser, der gør denne sæson uforglemmelig.
Ingredienser
9 dl rå græskar i tern (eller butternutsquash) 1 lille gult løg, skåret i både 1 hvidløg 1,5 spsk ekstra jomfruolivenolie 2 kviste rosmarin 2 kviste timian 1/2 tsk røget paprika 1/8 tsk cayennepeber (valgfrit, men anbefales) 120 ml let fløde 0,5 dl creme fraiche 0,8 dl flødeost, stuetemperatur 200 g penne (eller din yndlingspasta) 0,8 dl revet parmesan
Gå frem på følgende måde
- Indstil din Fritaire til 175°C
- Skær toppen af hvidløgshovedet, så en lille del af feddene kommer til syne.
- Læg hvidløg, løg, græskar og rosmarin i et ildfast fad, dryp med jomfruolivenolie, og krydr med salt og peber.
- Steg i din Fritaire Air Fryer i 45 minutter, eller indtil græskarret er blødt.
- Når hvidløgene er afkølet, presses feddene ud.
- Fjern rosmarinbladene fra stilken.
- Ca. 5-10 minutter før kogetidens udløb koger du pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken.
- Bland grøntsagerne med fløde, creme fraiche, flødeost og krydderier til en glat og cremet sauce.
- Inden du dræner pastaen, skal du gemme 1-2 dl af pastavandet til at tilsætte saucen, hvis den er for tør.
- Bland pastaen med græskarsaucen.
- Pynt med friske timianblade, parmesan og friskkværnet peber.