Pommes frites med hvidløg og parmesan

Her er en enkel, men velsmagende opskrift på pommes frites.
I Fritaire Air Fryer bliver de dejligt sprøde.

Ingredienser

3 mellemstore russet (eller idaho) kartofler 2 spsk ekstra jomfruolivenolie 1 spsk mannagryn (valgfrit) 1 tsk tørret oregano 1/2 tsk løgpulver 0,8 dl usaltet smør, smeltet 2 fed hvidløg, hakket 1 spsk hakket frisk persille Salt og peber, efter smag

Gå frem på følgende måde

  1. Skær kartoflerne i 6-7 mm lange stave, læg dem i en stor skål, og dæk dem med koldt vand. Lad dem stå i 30 minutter.
  2. Skyl kartoflerne, og tør dem med et rent håndklæde.
  3. Læg kartoflerne i en stor skål og dryp med olivenolie, drys med salt, mannagryn (hvis det bruges), tørret oregano og løgpulver.
    Bland rundt.
  4. Læg kartoflerne i kurven, og luftsteg dem ved 200 °C i 30-35 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
  5. Når pomfritterne er klar, lægges de i en skål sammen med hvidløget, og smørret smeltes under omrøring, indtil pomfritterne er jævnt dækket.
  6. Server og pynt med hakket persille og revet parmesan. Server med din yndlingsdip.