Her er en enkel, men velsmagende opskrift på pommes frites. I Fritaire Air Fryer bliver de dejligt sprøde.
Ingredienser
3 mellemstore russet (eller idaho) kartofler
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 spsk mannagryn (valgfrit)
1 tsk tørret oregano
1/2 tsk løgpulver
0,8 dl usaltet smør, smeltet
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk hakket frisk persille
Salt og peber efter smag
Gå frem på følgende måde
Skær kartoflerne i 6-7 mm lange stave, læg dem i en stor skål, og dæk dem med koldt vand. Lad dem stå i 30 minutter.
Skyl kartoflerne, og tør dem med et rent håndklæde.
Læg kartoflerne i en stor skål, dryp med olivenolie, drys med salt, mannagryn (hvis det bruges), tørret oregano og løgpulver. Bland rundt.
Læg kartoflerne i kurven, og luftsteg dem ved 200 °C i 30-35 minutter, eller indtil pommes fritesene er gyldne og sprøde.
Når pommes fritesene er færdige, lægges de i en skål sammen med hvidløget, og smørret smeltes, og der røres rundt, indtil pommes fritesene er jævnt dækket.
Server, og pynt med hakket persille og revet parmesan. Server med din yndlingsdip.