Pift din weekendmorgenmad op med denne opskrift på hashbrowns.
Ingredienser
4 mellemstore Yukon gold- eller russet-kartofler, strimlet 1 stort æg 0,8 dl cheddarost, revet 1/4 tsk røget paprika 2 spsk majsmel eller mannagryn 1/2 tsk hvidløgspulver 1/2 tsk løgpulver 1/2 tsk fint havsalt En knivspids sort peber 2 spsk madolie Ekstra jomfruolivenolie
Gå frem på følgende måde
- Læg de strimlede kartofler i en skål med koldt vand, og stil dem til side i mindst 5 minutter.
- Skyl derefter kartoflerne, til vandet er klart, lad dem dryppe af, og pres dem tørre.
- Steg kartoflerne ved middel varme i olie i ca. 10 minutter.
Sluk for varmen, og lad dem køle af i et par minutter. - Kom strimlerne i en skål, og bland cheddarost, salt, hvidløgspulver, løgpulver, maizena og 1 æg i, til det hele er blandet.
- Del hash brown-blandingen i 4 bøffer, og læg dem i fryseren i mindst 10 minutter.
- Pensl bøfferne med ekstra jomfruolivenolie, og læg dem på Air Stand-risten med bagepapir.
- Luftsteg ved 200 °C i 25-30 minutter, indtil de er gyldenbrune, og vend bøfferne halvvejs gennem tilberedningen.
Server med avocado og æg.