Den perfekte måde at starte dagen på… Opbevar din granola i en lufttæt beholder eller krukke på et køligt og tørt sted. Hvis den opbevares under de rette forhold, kan denne granola holde sig i op til 3 måneder.
Mængde: 4 portioner
Ingredienser
Til den tørrede mango:
1 moden mango, vasket og skrællet
Til granolaen:
2,4 dl havregryn
1,8 dl usødede kokosflager
1,25 dl valnødder, grofthakkede
0,5 dl mandler, grofthakkede
0,5 dl pistacienødder, afskallede, grofthakkede
0,5 dl hasselnødder, grofthakkede
0,8 dl flydende honning
0,5 dl kokosolie, smeltet
1/2 tsk. kanel
1/4 tsk kardemomme
1/2 tsk vaniljeekstrakt
1-2 tsk havsalt
Ekstra topping: Kokosstykker
Gå frem på følgende måde
1. Til tørret mango: Brug et mandolinjern til at skære mangoen i tynde skiver.
2. Læg mangoskiverne på en rist, og lad dem tørre ved 70 °C i 3 timer.
3. TIL GRANOLA: Når mangoen er klar, blandes de øvrige ingredienser (bortset fra honning, kokosolie og vaniljeekstrakt) i en stor skål.
4. Bland honning, kokosolie og vaniljeekstrakt i en lille skål, og bland det derefter med indholdet i den store skål (nødde- og havreblandingen). Rør godt rundt.
5. Hæld granolaen i Fritaire-kurven, og luftsteg den ved 165 °C i 15-20 minutter, indtil den er gyldenbrun og sprød.
6. Tag kurven ud og sæt den til side, lad den køle af i 5-10 minutter.
7. Bland den tørrede mango og kokosstykkerne i.
8. Lad granolaen køle helt af inden servering. Den vil fortsætte med at tørre, mens den køler af.
9. Server med din yndlingsmælk.