Kartoffelmos med avocadodip! Vil du tilføje endnu mere smag til dette fantastiske tilbehør? Top derefter hver kartoffel med revet cheddarost, og lad den smelte.
Antal: 4 porte
Ingredienser
Mosede kartofler:
450 g delicata-kartofler
1 spsk olivenolie
1/4 tsk havsalt
2 spsk smør, smeltet
1 spsk tørret oregano
1/4 tsk røget paprikapulver
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk mannagryn eller brødkrummer
Friske oreganoblade til pynt
Avocado-dip:
1,2 dl creme fraiche
1 avocado
2 spsk limesaft
2 spsk korianderblade, hakket
Havsalt, en knivspids
Gå frem på følgende måde
Til kartoflerne: Bland kartoflerne med olivenolie og salt i en stor skål.
Luftsteg kartoflerne ved 175 °C i 20 minutter.
Mens kartoflerne koger, blandes smeltet smør, tørret oregano, røget paprikapulver og hvidløg.
Når kartoflerne er bløde, skal du forsigtigt trykke hver kartoffel flad med bunden af en kop og derefter pensle dem med den smeltede smørblanding.
Drys kartoflerne med mannagryn (eller brødkrummer) for at gøre dem ekstra sprøde.
Læg kartoflerne i din Fritaire, og luftsteg dem i yderligere 15 minutter ved 200 °C, eller indtil de er gyldenbrune.
Til avocadodipen: Kom ingredienserne til avocadodipen i en blender, og blend, til de er glatte.
Servér kartoflerne med dippen, og drys med frisk oregano.